NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Köszöntő - Hallgatói Képviselet

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Hallgatótársam, Oktató, Egyetemi dolgozó! Kedves Látogató!

Köszöntünk a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Hallgató Képviseletének oldalán!

A KVK egy kisebb, családias Kar, ennek következtében 3 fő a csapatunk létszáma, akik közül többen is tagsággal rendelkeznek az egyetemi hallgatói önkormányzatban (EHÖK).

Kedves Hallgatótársam, Oktató, Egyetemi dolgozó! Kedves Látogató!

Köszöntünk a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Hallgató Képviseletének oldalán!

A KVK egy kisebb, családias Kar, ennek következtében 3 fő a csapatunk létszáma, akik közül többen is tagsággal rendelkeznek az egyetemi hallgatói önkormányzatban (EHÖK).

Hallgatói Képviseletünk tevékenységi körei:

-   az egyetemi és kari szabályzatokban szereplő döntési, egyetértési, javaslattételi, ellenőrzési és véleményezési jogaink gyakorlása bizottsági üléseken, kari tanácsokon

-   hallgatótársaink tanulmányi jellegű problémáinak megoldása (NEPTUN, tárgyfelvétel, egyéni tanrend, kreditelfogadtatás)

-   különböző támogatások, pályázati és ösztöndíj lehetőségeink közlése, az elnyerési feltételek és a jelentkezési lapok kitöltésének pontos ismertetése, majd közvetítése az egyetem felé

-   leendő hallgatóink tájékoztatása az intézmény működéséről, felépítéséről és számos lehetőségről (EDUCATIO, Road Show-k)

-   egyetemi (évnyitó, diplomaosztó) és kari szintű ünnepségeink, rendezvényeink (konferenciák, nyílt napok)  lebonyolításának segítése

-   egyetemünk jeles eseményeinek (gólyatábor, gólyabál, egyetemi napok) megszervezése és megvalósítása

-   karunk hallgatói életének színesítése barátságok, kapcsolatok kiépítésre kiváló programokkal (szakestélyek, szemeszternyitó és -záró partyk…).

Irodánkban (GAMF Műszaki és Informatikai Kar – HÖK iroda, a büfé melletti kijárat mellett) a szorgalmi időszak minden napján megtaláltok minket, illetve 0-24 óráig elérhetők vagyunk a Facebook-on. Bármilyen óhaj, sóhaj, kérdés, észrevétel esetén bátran keressetek!

Söre Szilvia vagyok harmadéves kertészmérnök szakos hallgató. A KVK Hallgatói képviseletének 2019 november óta tagja, és jelenleg én töltöm be az Elnöki pozíciót. Azért jelentkeztem hallgatói képviseleti tagnak, mert szerettem volna többet megtudni egyetemünk működéséről, eseményeiről, de legfőképp azért, hogy a fontos információkat a hallgatótársaimnak át tudjam adni.  Legkiemelkedőbb tulajdonságomnak tekintem a segítőkészségem, mindig örömmel segítettem és továbbra is segíteni akarok a karunkon és az egyetemen tanuló hallgatóknak. A jövőben szeretnék a Karon minél több programot szervezni, hogy az évfolyamok is jobban megismerjék és a későbbiekben segítsék egymást. Emellett fontosnak tartom egyetemi szinten is a hallgatók segítését és informálását, és persze szórakoztatását, hogy minél színesebb legyenek az egyetemi éveik.

Dobos Brigitta vagyok, másodéves Vidékfejlesztési agrármérnök hallgató. Elsőévesként kerültem a KVK Hallgatói Képviseletébe, ez alatt az idő alatt is részt vettem pár feladatban, de úgy éreztem, hogy ezt még tovább szeretném bővíteni és továbbra is a tagja szeretnék lenni. Az elmúlt idő alatt új ismereteket szereztem és új barátokra tettem szert, egy jó hangulatú közösség tagja lettem.

Szívesen állok rendelkezésre a hallgatók tanulmányaival kapcsolatos ügyeikben. Az elsőévesek segítését és támogatását kimondottan szeretem, hisz nekem az első egyetemi évemben mindig több helyről kellett tájékozódnom és voltak olyan kérdéseim, amire későn vagy nehezen kaptam meg a választ. Fontosnak tartom a karunk közösségi életét aktívabbá és összetartóbbá tenni. Célom, hogy az elmúlt években megrendezett és bevált kari események megtartását fenntartsam, hasonló kisebb eseményeket hozzak létre, hogy ezzel is megmaradjon a KVK családias hangulata.
Klimó Bence vagyok, már két éve az NJE KVK Hallgatói Képviseletének tagja jelenleg Gazdasági alelnök pozícióban. Tanulmányaimat harmadéves Kertészmérnök BSc. szakon folytatom. Azért szerettem volna Hallgatói Képviselet tagja lenni, mert már előző tanulmányaim során is szerettem rendezvények szervezésében és lebonyolításában részt venni. Jó kommunikációs keszegekkel rendelkezem, amely egy ilyen típusú feladatnál elégethetetlen. Mindig szívesen segítettem mások problémái, kérdései megoldásában. A karunkon „HÖK”-ös társaimmal együtt próbáltuk a hallgatói életet minél érdekesebbé és színesebbé tenni különféle rendezvényekkel (pl. Közös főzés, forraltborozás, kerti picknik). Legfőbb célom, hogy karunkat, de első sorban ezt a szép szakmát népszerűsítsem a fiatalok körében, hiszen nem sok ilyen változatos és természetközeli szakma van a világon és ebben az ágazatban mindig szükség lesz a megfelelően szakképzet munkaerőre.

 

 

Üdvözlettel:

NJE KVK HK

 

Kari hallgatói képviselet

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.