NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Biocont Magyarország Kft.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Biocont Magyarország Kft. 2018-tól a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar duális partnere. A  2020/21-es tanévben is várja leendő kertészmérnök és mezőgazdasági mérnök hallgatók jelentkezését, akik a céggel kötött együttműködési megállapodás keretében folytatnák tanulmányaikat duális képzés formájában

A Biocont Magyarország Kft. 2002 végén alakult azzal a szándékkal, hogy a biológiai növényvédelem hazánkban kevésbé ismert technológiáit, készítményeit meghonosítsa, minél több termelővel megismertesse és forgalmazza Magyarországon.

 

A céget  Ing. Milan Hluchy PhD és László Gyula alapította. Ing. Milan Hluchy PhD növényvédelmi szakmérnök és doktori disszertációját a Typhlodromus pyri ragadozóatka szőlőültetvényekben betöltött szerepéről írta. László Gyula, aki a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett általános agrármérnöki diplomát, diplomamunkáját pedig a Gödöllői dombvidék lepkefaunájának természetvédelmi és mezőgazdasági kérdéseiről írta.

A Biocont Magyarország Kft. 2016 óta 100%-ban a csehországi (Modrice) székhelyű, immár 25 éves múltra visszatekintő Biocont laboratory spo.s.r.o. leányvállalata.

 

A vállalat  alapfilozófiája, hogy olyan megoldásokat adjon a mezőgazdasági termelők kezébe, amelyekkel a mezőgazdasági termelés környezetpusztító hatásait - a hatékonyság megtartása mellett - mérsékelni lehet. Természetesen növénytermesztésre szükség van, de ma már a fejlett társadalmakban egyre növekvő igény jelentkezik az egészséges úton, minél kisebb környezetterheléssel előállított és valóban egészséges, tehát kemikáliáktól mentes élelmiszerek iránt. Ezért a jövő az úgynevezett integrált- és ökológiai gazdálkodásé, melyek alapja a biológiai növényvédelem.

 

Ennek gyakorlati megvalósításához nyújt segítséget a Biocont Magyarország Kft. Hisszük, hogy tevékenységünk aktívan és hatékonyan szolgálja mind a természet, mind az emberi egészség védelmét és közben a biológiai növényvédelem megoldásaival a termelők is jól járnak."

 

Ügyvezető: Najat Attila

 

Hogyan kerülhetsz be a duális jellegű képzésbe?

 

Kétlépcsős felvételi folyamat:

1. lépcső

Először add be jelentkezésedet a Biocont Magyarország Kft-hez! Az elképzeléseinknek megfelelő jelentkezőket felvételi elbeszélgetésre hívjuk.

 

Felvehető létszám: 2 fő kertészmérnöki + 2 fő mezőgazdasági mérnök BSc szakos hallgató

Jelentkezési határidő: 2020. június 30.

A cég honlapja: www.biocont.hu

 

2. lépcső

Jelentkezned kell a központi felvételi eljárásban a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar nappali tagozat kertészmérnöki vagy mezőgazdasági mérnök alapszakára.

Jelentkezési határidő: 2020. február 15.

 

További információ és jelentkezés:

Bitó Dóra

vállalati kapcsolattartó

E-mail: office@biocont.hu

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.