NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Dékáni Köszöntő

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Prof. Dr. Ferencz ÁrpádProf. Dr. Ferencz Árpád
Dékán, Gazdasági és Vidékfejlesztési BSc szak szakvezető 
+36 
76/517-614, 617
ferencz.arpad@kfk.kefo.hu

Köszöntöm a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar honlapján!

Intézményünk a Dél-alföldi Régióban, Bács-Kiskun megye székhelyén, Kecskeméten a Duna-Tisza közén található.

2011-ben ünnepeltük a kecskeméti felsőfokú szakképzés 50 éves, a Kertészeti Főiskolai Kar 40 éves jubileumát.

Fő feladatunk az agrárfelsőoktatás keretében vállalkozó szemléletű agrár- és kertészmérnökök képzése, akik sokoldalú ismereteik, jártasságuk és készségeik birtokában gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak a folyamatosan változó természeti, társadalmi és gazdasági környezethez, piaci viszonyokhoz.

Karunk az alapképzésében gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, kertészmérnök és környezetgazdálkodási agrármérnök hallgatókat oktat nappali és levelező tagozaton.
A határon túli magyarság képzésében 1992 óta veszünk részt a szlovákiai Révkomáromban, kertészmérnöki levelező tagozaton oktatunk.

2010 szeptembere óta folytatunk képzést kertészmérnöki mester (MSc) szakon, valamint 2014-ben megkezdhetjük vidékfejlesztési mester (MSc) szakon is az oktatást.

Engedélyezett felsőoktatási szakképzéseink gazdasági és vidékfejlesztési felsőoktatási szakképzés, kertészmérnök felsőoktatási szakképzés és környezetgazdálkodási felsőoktatási szakképzések.

Az itt folyó képzés gyakorlatorientált, így a munkában azonnal hasznosítható. Az elméleti képzést kiegészíti a jól felszerelt laboratóriumokban, tangazdaságban, bemutatókertben és növényházakban eltöltött gyakorlat.

A felkészülést és a szakmai tájékozódást segíti a kertészeti szakkönyvtár gazdag szakkönyv és folyóirat állománya, amely hagyományos és elektronikus formában is elérhető.

A képzések minőségének egyik alappillére az oktatók és hallgatók részvétele a művelt tudományterületeken folyó kutatásokban. A kar támogatja és segíti mindazokat a tudományos tevékenységeket, amelyek a minőségi munkavégzéshez és az eredményesség javításához hozzájárulnak.

Területi Szaktanácsadási és Képző Központtal, felnőttképzési programokkal, akkreditált talaj- és növényvizsgáló, élelmiszer alapanyag-vizsgáló és mikrobiológiai laboratóriumokkal, élelmiszer feldolgozó üzemmel és szaktanácsadással segítjük a térség gazdálkodóinak szakmai tevékenységét. 

Amennyiben a honlapunkon található információk felkeltették érdeklődését, szívesen várjuk személyesen is intézményünkben!

A karról

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

HÍRÖS FAISKOLA KFT.

MAKÁR TERMELŐ KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT