NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelő és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

DélKerTÉSZDélalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelő és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete

A Szövetkezet 2002-ben alakult, jelenleg 500 tagja van. Fő feladatának tekinti, hogy Szentes és környéke termelőinek értékesítési biztonságot nyújtva hozzájáruljon a gazdaságos zöldség- gyümölcstermeléshez. A tagok főleg üvegházakban, fóliákban termelnek. A megtermelt zöldség-gyümölcs mennyisége 20 – 22 ezer tonna évente, melynek értéke meghaladja az 5 milliárd Ft-ot. A legfontosabb növényfaj a paprika, a forgalmi érték ~65 - 70%-át adja, fontos még a paradicsom ~20%, kígyóuborka 3 - 4%, hajtatott káposztafélék 3 - 4% és görögdinnye 4 - 5%. Az export éves szinten mintegy 1,2 milliárd Ft. Belföldi vevőik 90%-ban az áruházláncok. A tagok többsége a termesztés során biológiai növényvédelmet folytat. Az árualap Globalgap minőségbiztosítással, a telephely pedig HACCP minőségbiztosítással rendelkezik, 100%-os a termékek nyomonkövetése a földtől a fogyasztó asztaláig. A termékek közel 80%-a csomagolt formában kerül a fogyasztók asztalára. A Szövetkezetnek 125 állandó dolgozója van, melyből 24 fő felsőfokú végzettségű, szezonálisan további 120 – 150 főnek biztosít munkalehetőséget.

 A cég honlapjának linkje: www.delkertesz.hu

A Délalföldi Kertészek Zöldség - Gyümölcs Termelő és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete 2015-ben, elsők között csatlakozott (az akkori Kecskeméti Főiskola Kertészeti Kar - ma Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar) a kertészmérnöki alapszakon meghirdetett duális képzésbe.

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete a Neumann János Egyetem, Kertészeti és Vidékfejlesztési Karával együttműködve ismét duális jellegű kertészmérnöki képzést indít.

A képzés során a DélKerTÉSZ biztosítja a gyakorlati hátteret a hallgatók számára 7 féléven keresztül. A képzésre a megfelelő hallgatókat a DélKerTÉSZ választja ki, akikkel 3,5 évre foglalkoztatási szerződést köt. A gyakorlatorientált képzés a hagyományos kertészmérnöki alapszakhoz kapcsolódik, ahol a hallgatók a szükséges elméleti ismereteket az egyetem karán sajátítják el.

Milyen speciális területekről szerezhetsz kiemelkedő, naprakész tudást a DélKerTÉSZ –nél?

Elsősorban a hajtatott zöldségtermesztés technológiai ismereteiről, a palántanevelés, integrált növényvédelem, biológiai növényvédelem gyakorlatáról, az áruforgalmazáshoz tartozó kérdésekről, mint csomagolás, árukezelés, tárolás, nyomon követés, minőségbiztosítás. E mellett a kertészeti vállalattan, munkaszervezés, gazdaságirányítás, marketing mindennapi kérdéseiről.

Várjuk azokat az érettségiző vagy középiskolát végzett fiatalokat, akik szívesen részt vennének a duális jellegű kertészmérnök képzésben.

Hogyan kerülsz be a duális jellegű képzésbe?

 A cég/partner honlapja: https://www.delkertesz.hu/

 A cég/partner honlapján a duális információkra mutató link: https://www.delkertesz.hu/dualis-kepzes

Milyen szakosokat várnak?


kertészmérnök BSc

 

Gyakorlati helyszín: 6600 Szentes, Szarvasi út 3/B.

Duális kapcsolattartó

Név: Ledóné Dr. Darázsi Hajnalka

E-mail: ledone@delkertesz.hu

Telefon: +36 30 9836 351

Jelentkezési feltételek:

A honlapról letölthető jelentkezési lap beküldésével.

 

Jelentkezési határidő középiskolások számára: folyamatos.

Jelentkezési határidő első éves hallgatók számára: folyamatos.

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.