NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Duális képzés felvételi eljárás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 Kedves Érdeklődők!

A duális képzés az alapképzés egy speciális formája, amelynek során a hallgató a tanulmányi idő alatt nemcsak az egyetem követelményeinek igyekszik megfelelni, hanem párhuzamosan teljesíti az intézménnyel partnerségben álló cég képzési programját is.

Ennek megfelelően a bekerüléshez is kétféle szűrőn kell átjutnia a jelentkezőnek. Azok lehetnek duális hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban meghatározott pontszám elérésével felvételt nyernek a NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar megfelelő szakára, és ezzel párhuzamosan sikeresen szerepelnek egy cég kiválasztásán is.  

Mi a teendő, ha valaki szeretne részt venni a duális képzésben?

  • A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell az egyetem megfelelő szakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.
  • Jelentkezni kell a kiválasztott céghez (akár többhöz is lehet) az általuk megadott módon és határidőig (lehet, hogy erre még sor kerül a felvételi jelentkezési határidő előtt).
  • A megfelelő jelentkezőkkel a cégek felveszik a kapcsolatot, és behívják elbeszélgetésre. 
  •  Legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig a jelentkezők értesítést kapnak a cégtől, hogy kiválasztották-e duális hallgatónak
  • Figyelem! Csak a kettő együttes teljesítése esetén lehet valaki duális hallgató. A beiratkozás után az egyetem sorolja át a hallgatót duális hallgatónak..

 

 

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.