NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

EGYKORI HALLGATÓ NEVÉT KAPTA A KERTÉSZETI FŐISKOLAI KAR KÉT FELÚJÍTOTT TANTERME

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

EGYKORI HALLGATÓ NEVÉT KAPTA A KERTÉSZETI FŐISKOLAI KAR KÉT FELÚJÍTOTT TANTERMEBeck Péter az intézmény jogelődjében végzett kertészmérnökként 1980-ban. Sajnos, pályafutása korai halála miatt nem teljesedhetett ki.  Emlékére – egyúttal azoknak az emlékére, akik a főiskolán végeztek és már nincsenek az élők sorában – a kar az Oktatási Iroda korábbi szobáiból átalakított két tantermet róla nevezte el.

A tantermek felújításához jelentős anyagi támogatással járult hozzá Beck Péter családja. A teremnévadón jelen voltak Beck Péter családtagjai, édesanyja, özvegye, gyerekei és bátyja is. Az egykori csoporttársak közül is többen megtisztelték az eseményt.

Dr. Nótári Márta tanszékvezető - aki maga is csoporttársa volt Beck Péternek - kiemelte, külföldön gyakorlat, hogy egy-egy intézmény egykori hallgatóiról nevez el termeket, itthon inkább a neves professzorokra emlékeznek így.  A mostani teremnévadóval a kar hagyományt teremt.

Prof. dr. Ferencz Árpád dékán arról beszélt, ezzel a gesztussal is szeretnék jelezni, hogy a kar hallgatóbarát, fontosak a hallgatók, akiknek a pályáját, életútját a végzés után is figyelemmel kísérik.

Beck György, Péter bátyja a család nevében köszönetet mondott azért, hogy a kar ilyen módon is őrzi testvére emlékét.

Beck Pétert méltatta egykori csoportvezető tanára Szalai János is, majd a rendezvényen jelen lévő egykori csoporttársak emlékeztek meg róla nem kis meghatódottsággal. Mindannyian kiemelték - ahogyan nevezték Beck Peti - kivételes személyiségét  és tehetségét.

A rendezvényen elhangzott, a soron következő záróvizsgák helyszíne már a két új terem lesz.

KÉPEK a Beck Péter tanterem I-II. átadásáról

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.