NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

FRUX Mezőgazdasági Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tájékoztató oldala

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A FRUX Kft.

A FRUX Kft. fő tevékenységi köre a mezőgazdasági termelés és szolgáltatás, alapvetően a Bodor család családi gazdaságának, valamint a családtagok, mint őstermelő vagy egyéni vállalkozó kiszolgálása, másodlagosan külső partnerek esetében végzett mezőgazdasági szolgáltatás.

 A családi gazdaság és a családtagok vállalkozásai mintegy 100 hektár mezőgazdasági és kertészeti kultúrát ölelnek fel. Tevékenységünk – időben, ráfordításban és árbevételben – legnagyobb részét a gyümölcstermesztés teszi ki.

A 2017/18-as tanévben csatlakozott a FRUX Kft. a duális képzésbe.

A  cég továbbra is várja a leendő kertészmérnök hallgatók jelentkezését.  Amennyiben továbbtanulásodat a  2020/21-es tanévben a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar nappali tagozat Kertészmérnöki BSc alapszakon és a FRUX Kft. együttműködése keretében szeretnéd folytatni

Hogyan kerülsz be a duális jellegű képzésbe?

Kétlépcsős felvételi folyamat:

1. lépcső

Először add be jelentkezésedet a FRUX Kft-hez! Az elképzeléseinknek megfelelő jelentkezőket felvételi elbeszélgetésre hívjuk.

Felvehető létszám 1 fő

Jelentkezési határidő: folyamatos.

 

2. lépcső

Jelentkezned kell a központi felvételi eljárásban a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar nappali tagozat kertészmérnöki alapszakára.

Jelentkezési határidő: 2022. február. 15.

 

Figyelem!
Duális jellegű képzési formában azt a hallgatót fogadjuk, akit a FRUX Kft. kiválasztott és felvételt nyert a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának nappali tagozatára, a kertészmérnöki alapszakra. Azaz mindkét felvételt egyszerre kell teljesítenie a jelentkezőnek!

 

A duális képzéshez való csatlakozás gondolata azért fogalmazódott meg bennük, mert úgy gondolják, hogy a jelenlegi mezőgazdasági környezetben a legnagyobb érték a szakértelemmel és elkötelezettséggel egyaránt felvértezett munkaerő.

Hisszük, hogy a duális képzésben részt vevő hallgatók, már tanulmányaik során megszerezhetik azt a szaktudást és gyakorlatiasságot, amit nekünk az egyetem elvégzése után a nagybetűs életbe kikerülve kellett elsajátítanunk. Reményeik szerint a duális képzésben olyan hallgatókat tudunk fogadni, akiket elkötelezett szakemberré tudunk nevelni, és kölcsönös szimpátia esetén növekvő családi gazdaságukba ágazatvezetőként tudnak integrálni.

A hallgatók bepillantást nyerhetnek egy kis- és középvállalkozás működésébe:

 Január-február: metszési munkálatok, május-június: cseresznye betakarítás és értékesítés,

Mind a 7 félévben vannak gyakorlati szakmai és kompetenciafejlesztő fogások a tantervhez kapcsolódóan.

 

Kapcsolattartó: Dr. Bodor Péter
E-mail: fruxkft@gmail.com

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.