NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

II. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencia

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

II. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos KonferenciaSikeresen zajlott karunkon a II. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencia. A KF Kertészeti Főiskolai Karon augusztus 27-én szerveztük a II. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferenciát (az Erdei Ferenc Konferencia folytatásaként). A konferencia mottója idén „A vidék él és élni akar" volt.

A konferencia fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt, a konferencia elnöke pedig Dr. Ferencz Árpád dékán, főiskolai tanár, társelnöke Dr. Pető Judit tanszékvezető főiskolai tanár volt. A konferencia elnökségi tagjaiként Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora és Hegmanné Nemes Sára, a főiskola kancellárja vettek részt az eseményen. A konferencián Kecskemét város vezetése részéről Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő voltak jelen.

A plenáris előadók között Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere kiemelte: Bács-Kiskun megye, és középpontjában Kecskemét, Magyarország mezőgazdaságának legfontosabb térsége, hiszen. a mezőgazdaság összteljesítményének csaknem 10 százalékát, és a kamarai tagság 10 százalékát is ez a térség adja. Dr. Viski József, Agrár és Vidékfejlesztési Programokért felelős helyettes államtitkár előadásában a 2014-2020-as vidékfejlesztési programokról adott tájékoztatást. A plenáris előadások után a konferencia délután vidékfejlesztési, vezetés-szervezési, mezőgazdasági, kertészeti, műszaki, élelmiszergazdasági, marketing, nevelés-oktatási, ifjúsági, változás- és válságmenedzsment, környezettudomány-vízgazdálkodási-, gazdasági, ökonómiai, valamint poszter szekciókban folytatta munkáját. A szekciókban mintegy 180 előadás hangzott el, és 50 poszter került bemutatásra.

A konferencia másnapján az érdeklődők megismerkedhettek a város történetével és nevezetességeivel, délután pedig a Mercedes kecskeméti gyárába látogathattak el.

A konferencia megszervezését „A tudomány művelői és műhelyei a Kecskeméti Főiskolán” TÁMOP-4.2.2.B-15/1/KONV-2015-0012 pályázati forrás támogatta.

GALÉRIA

részletes program: http://konferencia.kefo.hu/program

további részletek: http://keol.hu/kecskemet/a-videk-el-es-elni-akar--konferencia-kecskemeten

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.