NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

JÓL SZEREPELTEK A KECSKEMÉTI SZARVASŰZŐK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

JÓL SZEREPELTEK A KECSKEMÉTI SZARVASŰZŐK113 csapat közül a 9. helyet szerezte meg a Kecskeméti Főiskola Futóhomok nevet viselő csapata az Eger és Miskolc között megrendezett „Szarvasűzők" váltófutóversenyen. Az egyik csapattag Gucsi Imre pedig a 10. szakaszon bekerült az ún. DREAM-TEAM-be. Az egyik kertészetis hallgató kerékpárral tette meg a távot.

A Szarvasűzők egyetemi-főiskolás váltófutóverseny egyedi színfolt a magyarországi felsőoktatási sportesemények sorában. 2012-ben a 22. éve jókedvű diák-erőpróbaként induló váltófutás mára komoly rangot vívott ki. Ez a tömegsportrendezvény ma már páratlan a magyar felsőoktatási sportéletben. A Szarvasűzőkön minden év áprilisában közel 1500 felsőoktatási intézményben tanuló fiatal vesz részt. A verseny Egerből indul és a Bükk-hegység legszebb részein át Miskolcig futnak a versenyzők, a 75 km-es távot 12 különböző erősségű, hosszabb, rövidebb távokra osztották.
A 22. alkalommal megrendezett "Szarvasűző" Országos Egyetemi-Főiskolai Váltófutóversenyen a KECSKEMÉTI FŐISKOLA Futóhomok  nevet viselő csapata ez évben 7. helyezést ért el kategóriájában, az összetett versenyben pedig 9. helyezést értünk el, 113 csapat nevezett.
Célul tűztük ki a 10 legjobb csapat közé jutást, 21 alkalommal vettünk részt  s most értük el az egyik legjobb eredményünket, egy alkalommal már voltunk a 7. helyen, de legtöbbször 10-15. helyen végeztünk.

Csapattagok:

  • Rohr Adrienn 3,9 km /Kertészeti Főiskolai Kar/
  • Mádi Szabolcs 7.3 km és 9,6 km /GAMF Kar/
  • Balogh András 6 km /Kertészeti Főiskolai Kar/
  •  S. Tóth Tamás 5,6 km /Kertészeti Főiskolai Kar/
  • Polgár Szabolcs 6,4 km /Kertészeti Főiskolai Kar/
  •  Jónás Katalin 4,9 km /Kertészeti Főiskolai Kar/
  • Zetkó Anita 4 km / Kertészeti Főiskola Kar/
  • Gucsi Imre 12,2 km és 4,2  km /GAMF Kar/
  • Szombati Adrienn 5,2 km / Kertészeti Főiskolai Kar/
  • Györkei Attila 5,2 km / Kertészeti Főiskolai Kar/

Gucsi Imre a 10 .szakaszon bekerült a DREAM TEAM-BE, az ÁLOMCSAPATBA , ahová a 12 szakasz legjobb eredményét elérő versenyzői kerültek be. Csapatunk minden tagja óriási erőbeadással küzdött, s mindenki nagyon jól teljesített. Lőrinc Gyula, a Kertészeti Főiskolai Kar hallgatója kerékpárral tette meg a 75 km-es távot, ez is szép teljesítmény, élete egyik legszebb élménye volt – mondta a verseny után.

A beszámolót készítette: Csoma Erzsébet, testnevelési csoportvezető

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.