NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Kína Kollégium - Lakitelek

Jelentkezés és további információ: https://t2m.io/VBXOnQ0u

Kína Kollégium - Lakitelek

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2018 pályázati felhívás

1. a pályázat tartalmaA K&H Csoport (Kiíró – a továbbiakban: K&H) ösztöndíjpályázatot hirdet a magyarországi agrárképzést folytató egyetemek...

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2018 pályázati felhívás

ARANYKALÁSZOS GAZDA KÉPZÉS INDUL!

 Neumann János Egyetem Aranykalászos gazda képzést hirdet a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon Aranykalászos gazda képzés - OKJ szám: 31 621 02 E...

ARANYKALÁSZOS GAZDA KÉPZÉS INDUL!

KERTÉSZETI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAR 1963-BAN VÉGZETT HALLGATÓI

2018. DECEMBER 12-én, SZERDÁN ÜNNEPELTE A NEUMANN JÁNOS EGYETEM KERTÉSZETI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KARA AZ 1963-BAN VÉGZETT HALLGATÓK OKLEVÉL ÁTADÁSÁNAK 5...

KERTÉSZETI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAR 1963-BAN VÉGZETT HALLGATÓI

ISMÉT LESZ KARI TDK!

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar idén 44. alkalommal rendezi meg a hallgatók tudományos eredményeinek bemutatását és népszerűsítését elősegítve a ...

ISMÉT LESZ KARI TDK!

ERASMUS+ szakmai út Castelo Branco-ban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Dr. Vojnich Viktor, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar adjunktusa 2018 márciusában az ERASMUS+ program keretén belül Portugáliában, Castelo Branco városában töltött öt napot. Az ERASMUS program kiváló lehetőséget nyújt a különböző felsőoktatási intézmények közötti szakmai és tudományos kapcsolatok kiépítésére és ápolására.

Az úti beszámoló részleteit a továbbiakban olvashatják.

Dr. Vojnich Viktor, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar adjunktusa 2018 márciusában az ERASMUS+ program keretén belül Portugáliában, Castelo Branco városában töltött öt napot. Az ERASMUS program kiváló lehetőséget nyújt a különböző felsőoktatási intézmények között a szakmai és tudományos kapcsolatok kiépítésére és ápolására. Az úti beszámoló részleteit a továbbiakban olvashatják:

„Castelo Branco város Portugáliában, a fővárostól 230 kilométerre észak-nyugatra, fekszik. Előadásaimat az IPCB (Instituto Politécnico de Castelo Branco) Intézmény Mezőgazdasági Karán tartottam, 2018. március 12-16. között.

A Castelo Branco Politechnikai Intézetet 1980-ban alapították. Az Egyetemnek 6 Kara van: Mezőgazdasági Kar; Művészeti Kar; Tanítói Kar; Műszaki Kar; Egészségügyi Kar; Gazdálkodási Kar. Mind a hat kar a 40 ezer lakosú Castelo Branco városában található. Az egyetemen körülbelül 3.000 hallgató tanul a 29 BSc. és 20 MSc. szakokon. Doktori iskolája nincsen az intézménynek.

A Mezőgazdasági Kar tangazdaságát Prof. Dr. Paulo Gomes mutatta meg nekem. Az intézmény tangazdaságát nagy részben az olíva olajfák fedték le, de emellett állattenyésztéssel is foglalkoznak, mégpedig juh-, ló- és szarvasmarha tenyésztéssel.

Az ERASMUS+ út mind szakmailag, mind kapcsolatépítés szempontjából hasznosnak bizonyult. Véleményem szerint a portugál egyetemen tett látogatás hozzájárul az intézményünk közötti kapcsolat erősítéséhez, illetve bővítéséhez. A Castelo Branco Egyetem és az NJE-KVK között ERASMUS+ megállapodás van, ezáltal a partnerintézmény programban mind a portugál fél, mind a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar oktatói és hallgatói is részt vehetnek, ily módon a szakmai tapasztalataikat és tudásukat fejleszthessék a portugál felsőoktatási intézményben és a karunkon is.”

Kertészeti bemutató videó

Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Nyílt napja

Elérhetőségünk

Neumann János Egyetem
Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar 


Cím: 6000 Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3.
Tel: +36 76 517-620,
Fax: +36 76 517-601
E-mail: kvk@kvk.uni-neumann.hu

Laboratórium e-mail:
vizsgalolabor@kvk.uni-neumann.hu

 

Adószám: 15834474-2-03 

Bankszámlaszám: 10025004-00336114-00000000

Intézményi azonosító: FI 96377

Duális képzés

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

HÍRÖS FAISKOLA KFT.

MAKÁR TERMELŐ KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT