NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

„KORSZERŰ TERMESZTÉSTECHNOLÓGIAI TRÉNING” A KERTÉSZETI FŐISKOLAI KARON

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

„KORSZERŰ TERMESZTÉSTECHNOLÓGIAI TRÉNING” A KERTÉSZETI FŐISKOLAI KARONA szabadföldi és a kertészeti termesztés egyaránt jelentős kihívásokkal néz szembe napjainkban, ezért a tehetséges hallgatók kutatómunkájának gondozását segítette, és ezzel párhuzamosan a jól képzett szakemberek képzéséhez is hozzájárult az a Korszerű termesztéstechnológiai tréning, amelyet a Kertészeti Főiskolai Karon tartottak.  

A tréning “A Kecskeméti Főiskola TDK műhelyeinek támogatása 2015 tavaszán” című, NTP-TDK-14-0023 számú  projekt keretében valósult meg.

A szabadföldi és a kertészeti termesztés egyaránt jelentős kihívásokkal néz szembe napjainkban, ezért a tehetséges hallgatók kutatómunkájának gondozását segítette, és ezzel párhuzamosan a jól képzett szakemberek képzéséhez is hozzájárult az a Korszerű termesztéstechnológiai tréning, amelyet a Kertészeti Főiskolai Karon tartottak.  Faragó Gyula e.v. agrárszakemberként már hosszú évtizedek vesz részt a legkülönbözőbb szántóföldi és kertészeti kultúrák termesztésében, megszerzett gyakorlata széles látókört biztosít a technológiák folyamatos bővítésében, korszerűsítésében és egyben a természetes módszerek kísérletekkel alátámasztott fejlesztése felé. Az elméleti és gyakorlati jellegű tréning és tanácsadás segítheti a jövőben a tehetséggondozás mellett a kar tudományos tevékenységét, és együttműködését a gazdálkodókkal és cégekkel. A program “A Kecskeméti Főiskola TDK műhelyeinek támogatása 2015 tavaszán” című, NTP-TDK-14-0023 számú  projekt keretében valósult meg, melyen a hallgatók és oktatóik is részt vettek.

 


Képgaléria

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.