NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

MEGEMLÉKEZÉS DR. BUCHALLA BOTONDRÓL A KECSKEMÉTI FŐISKOLA VOLT REKTORHELYETTESÉRŐL

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 75. évében, 2020. április 16-án elhunyt Dr. Buchalla Botond okleveles kertészmérnök, mérnök-tanár, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, a Kecskeméti Főiskola korábbi rektorhelyettese, a Kertészeti Kar volt munkatársa.

Dr. Buchalla Botond Ödön 1944. szeptember 11-én Csehszlovákiában, Merényben született. A Nyíregyházi Mezőgazdasági Technikum Szőlő- és Gyümölcstermesztési Tagozatán technikusi, a Kertészeti és Szőlészeti Főiskolán élelmiszer-technológus képesítést szerzett. Ezt követően a Nyíregyházi Konzervgyárban helyezkedett el, azután a Nyíregyházi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumban tanított. Doktori értekezését 1979-ben a mikotoxinok vizsgálatából írta, és e témában szerezte meg 1991-ben a mezőgazdasági tudományok kandidátusa fokozatát is.

1979-től tevékenységét a Kertészeti Egyetem Kertészeti Főiskolai Karán adjunktusként folytatta. 1984-től főiskolai docens, majd több ízben is a Szőlőtermesztési Tanszék vezetője volt. Közben közel három évig oktatási főigazgató-helyettesként is tevékenykedett. 1991-ben egyetemi docenssé lépett elő, 1995-től 2007-ig, nyugdíjazásáig főiskolai tanárként dolgozott. 1996 októberétől kari tudományos főigazgató-helyettes, 2000-től egy cikluson át az egyesített Kecskeméti Főiskola tudományos rektorhelyettese volt. Számos munkahelyi kitüntetésben részesült, többek között a Kecskeméti Főiskola Aranygyűrűjét is átvehette.

Forrás: www.hiros.hu

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.