NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Nemzeti Audiovizuális Archívum

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nyáron a Neumann János Egyetem és a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA), melynek értelmében az egyetem IP cím (tartomány) alá tartozó számítógépes terminálokon szabad hozzáférést kaptunk a NAVA anyagaihoz, tehát nincs szükség semmiféle azonosító/jelszó használatára.

A NAVA 2006 óta digitálisan rögzíti, feldolgozza és online hozzáférhetővé teszi a magyarországi közszolgálati csatornák és a legnagyobb lefedettségű kereskedelmi televíziók magyar gyártású műsorait törvényi szabályozás keretében. Európában szinte egyedülállóan gyűjteményei kutatás és oktatás céljából szabadon megtekinthetők úgynevezett NAVA-pontokon (csatlakozott oktatási intézmények, könyvtárak, muzeális és kulturális intézmények). Így az oktatásban és kutatásban ingyenesen és jogtisztán hozzáférnek (felhasználhatják) mind a dolgozók, mind a hallgatók az alábbi gyűjteményeket és szolgáltatásokat:

Televíziós és rádiós gyűjtemények, valamint a különgyűjteményeik közös kereső alatt érhetők el. www.nava.hu

A 2006. január 1-je óta gyűjtött televízió-, ill. rádióműsorok találhatók a NAVA törzsgyűjteményében, ezen kívül szabadon megtekinthető műsorok, régebbi MTV híradók (1988- ), filmes különgyűjtemények (100 magyar játékfilm, Mecenatúra Mozi, SZFE vizsgafilmek, Mediawave, Mindentudás Egyeteme) és tematikus válogatások is elérhetők az oldalon (I. világháború, Tolnay 100).

A műsorok MP4-es formátumban (*.mp4) érhetők el és az Adobe cég FlashPlayere segítségével játszhatók le.

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.