NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Nyelvoktatás hallgatóknak

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

NYELVOKTATÁS HALLGATÓKNAK


MIÉRT FONTOS IDEGEN NYELVET TANULNI?munkavállaláshoz tárgyalóképes nyelvtudás szükséges, a diplomához a képzési követelményekben előírt, államilag elismert nyelvvizsga kell. A tárgyalóképes nyelvtudás és az ezt igazoló bizonyítvány útlevél a diploma és egy jó állás megszerzéséhez, és ezt csak rendszeres nyelvtanulással lehet elérni!

KÖVETELMÉNYEKA Neumann János Egyetem hallgatóinak az adott szak képesítési követelményeiben meghatározott idegen nyelvi követelményeket kell teljesítenie.

Az alapfokozat megszerzéséhez a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon minden hallgatónak államilag elismert középfokú komplex (KER B2 szintű) nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány szükséges (60% feletti emelt szintű).

A NYELVTANULÁS KERETEI A NEUMANN JÁNOS EGYETEM KERTÉSZETI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KARÁNSzaknyelvi képzés

A Neumann János Egyetemen az idegen nyelveket az Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék (Pedagógusképző Kar) oktatja. Minden hallgatónak a szakjának megfelelően két féléven át (heti 2 óra) kell szaknyelvet tanulnia, tanterv szerint a képzés 2. és 3. félévében. A Szaknyelv 1 és Szaknyelv 2 tantárgyak kreditértéke kurzusonként 2 kredit.

A szaknyelvi képzéshez ajánlott a minimum B1+-os szintű nyelvtudás vagy általános középfokú nyelvvizsga bizonyítvány. Aki nem rendelkezik ezzel a nyelvtudással, annak az első félévben javasolt a nyelvvizsgára felkészítő (külön írásbeli és külön szóbeli) szabadon választható kurzusok felvétele. Természetesen a lehetőség minden hallgató számára nyitott. Ezeknek a kurzusoknak a kódjai:

Angol szóbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-ANGSZOFE-1

Angol írásbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-ANGIRFEL-1

Német szóbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-NESZOFEL-1

Német írásbeli nyelvvizsgára felkészítő: PSZABAN-NEIRAFEL-1

 

NyelvtanfolyamokAz Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék kedvező óradíjú nyelvtanfolyamokat és nyelvvizsgatréningeket is szervez.

Az Aktuális nyelvtanfolyamok a következő linken megtalálhatók https://www.uni-neumann.hu/aktualis-nyelvtanfolyam és min. 10 fővel indíthatók.  

 

NyelvvizsgaközpontokAz Idegennyelvi és Továbbképzési tanszék két nyelvvizsga-helyet működtet. Az Egyetemen alap, közép és felsőfokú nyelvvizsgát lehet tenni két nyelvvizsgarendszerben.

A következő linken a BME és az ECL nyelvvizsgáról található információ.

https://nyelvvizsga.uni-neumann.hu/kezdolap

 

Külföldi tanulmányi lehetőségekAz Erasmus program keretében a Neumann János Egyetemnek 40 külföldi oktatási intézménnyel van együttműködése. A külföldön eltöltött tanulmányi idő a nyelvtanulást is hatékonyan segíti. Tájékozódj az Erasmus programról és pályázz!

https://www.uni-neumann.hu/informaciok-az-erasmus-rol

 

 

Az Idegennyelvi és Továbbképzési Tanszék oktatóinak elérhetőségeit a következő linken találja meg:https://pk.uni-neumann.hu/munkatarsak

  

Képzéseink

Duális képzés

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.