NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

oktatók-kutatók

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail
  • A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar és jogelődjei több évtizede szolgálják a térség és az ország agrártársadalmának szakemberképzését.
  • A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar hallgatói kertészeti, mezőgazdasági, környezetgazdálkodási, természetvédelmi, valamint gazdasági és vidékfejlesztési területeken végeznek kutatásokat. Hallgatóink FOSZK képzésen, három alapszakon, valamint 2009 óta kettő MSc szakon tanulnak. Tehetséggondozásunk minden szakon folyamatos és kiegyenlített, tartalmas tudományos szakmai kapcsolatot ápolva a térség vállalkozásaival is.
  • A kar oktatói szinte kivétel nélkül részt vettek vagy részt vesznek valamilyen módon a TDK tevékenységben, elsősorban témavezetőként, vagy szervezőként. A hallgatók oktatóikat közvetlenül is felkérhetik kutatási témájuk vezetésére. Jelentős azon kutatók, vállalati vezetők száma is, akik külső témavezetőként segítik a diákok tudományos előrehaladását. A duális képzésben részt vevő hallgatók esetében a TDK kiemelt terület.
  • A tehetséggondozáshoz kapcsolódóan a TDK konferenciákat minden évben megszervezzük a karon. Az elért eredmények bemutatásán túl a konferenciák arra is lehetőséget adnak, hogy a TDK munka iránti érdeklődést felkeltsék, további hallgatókat és oktatókat bevonjunk a TDK tevékenységbe. Sikeresen szerepelnek hallgatóink az OTDK-kon is.
  • A tehetséggondozást korábbi sikeres projektekkel is támogatni tudtuk (NTP, HHTDK, OTDKR).

 

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.