NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

oktatók-kutatók

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail
  • A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar és jogelődjei több évtizede szolgálják a térség és az ország agrártársadalmának szakemberképzését.
  • A Kertészeti Kar hallgatói kertészmérnöki, mezőgazdasági, környezetgazdálkodási, természetvédelmi, valamint gazdasági és vidékfejlesztési területeken végeznek kutatásokat. Hallgatóink 3 illetve 4 alapszakon, valamint 2009 óta 2 MSc. szakon tanulnak. Tehetséggondozásunk minden szakon folyamatos és kiegyenlített, tartalmas tudományos szakmai kapcsolatot ápolva a térség vállalkozásaival is.
  • A kar oktatói szinte kivétel nélkül részt vettek vagy részt vesznek valamilyen módon a TDK tevékenységben, elsősorban témavezetőként, vagy szervezőként. A hallgatók oktatóikat közvetlenül is felkérhetik kutatási témájuk vezetésére. Jelentős azon kutatók, vállalati vezetők száma is, akik külső témavezetőként segítik a diákok tudományos előrehaladását. A duális képzésben részt vevő hallgatók esetében a TDK kiemelt terület.
  • A tehetséggondozáshoz kapcsolódóan a TDK konferenciákat minden évben megszervezzük a karon. Az elért eredmények bemutatásán túl a konferenciák arra is lehetőséget adnak, hogy a TDK munka iránti érdeklődést felkeltsék, további hallgatókat és oktatókat bevonjunk a TDK tevékenységbe. Sikeresen szerepelnek hallgatóink az OTDK-kon is.
  • A tehetséggondozást korábbi sikeres projektekkel is támogatni tudtuk (NTP, HHTDK, OTDKR).

 

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.