NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

TALAJ- ÉS NÖVÉNYVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM - BEMUTATKOZÁS

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Intézményünk bankszámlaszáma 2020. 08. 01-től változik!

Ezt követően a vizsgálati díjakat kizárólag a 10918001-00000111-49390002 UniCredit számlaszámra tudja utalni. Köszönjük együttműködését! A szolgáltató laboratórium a Kar költözését követően is a Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3. cím alatt működik tovább. Nyitva tartásunk is változatlan, munkanapokon 8-tól 16-ig várjuk kedves Ügyfeleinket!

BEMUTATKOZÁS

Az Egyetem elődjében, a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán működő, jól felszerelt, korszerű agrokémiai laboratórium bázisán 2006-ban alakítottuk ki önálló szolgáltatató laboratóriumunkat. A laboratórium minőségirányítási rendszerének kiépítése után, 2007-ben a Nemzeti Akkreditáló Testület akkreditálta a szolgáltatásra specializálódott Talaj- és Növényvizsgáló Laboratóriumunkat. Szervezetünk 2007 decembere óta minőségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik talajok fizikai, kémiai paramétereinek, valamint talaj- és növényminták tápanyag- (makro-, mezo- és mikroelem) és nehézfém-tartalmának vizsgálatára. Vállaljuk talajminták szűkített, bővített és teljes körű akkreditált vizsgálatát és akkreditált levélanalízist.

A fentieken kívül a laboratórium számos egyéb vizsgálattal is szolgálja a termelőket. Nagy pontossággal végzi például gabonaminták (búza, árpa, kukorica) nedvességtartalmának, sikértartalmának, fehérjetartalmának, keményítő-tartalmának, olajos növények (repce, szója, napraforgó) olajtartalmának meghatározását és foglalkozunk gabonafélék mikotoxin tartalmának meghatározásával, ELISA módszerrel.

Kertészek számára készítünk talajvizsgálatot 1:2-es és 1:5-ös vizes talajkivonatból, ill. végzünk öntözővíz és tápoldat vizsgálatokat. Segítséget nyújtunk az eredmények értékelésében, és a termelőkkel szorosan együttműködve kidolgozzuk intenzív, hajtatott és szabadföldi kultúrák (paprika, paradicsom, szamóca, stb.) tápanyag-utánpótlási és tápoldatozási tervét.

Vállaljuk továbbá zöldség- és gyümölcsminták beltartalmi értékeinek (cukor-, sav-, keményítő- és egyéb tartalmának) meghatározását.

Igény esetén regisztrált szaktanácsadónk elkészíti AKG, ÖKO programokban érintett, vagy nitrátérzékeny területen gazdálkodó termelők számára a tápanyag-utánpótlási terveket is.

Szakértőinkkel együttműködve vállaljuk szőlő-, gyümölcs- és erdőtelepítés előtti, humuszmentési, öntözési, hígtrágya kihelyezési talajvédelmi tervek készítését.

Akkreditációs nyilvántartási szám: NAH-1-1548/2019

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.