NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

Tudományos bravúr a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jelentős tudományos eredmény született az egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán. 2018. március 14-én dr. Baglyas Ferenc főiskolai tanár sikeresen habilitált a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. Dr. Baglyas Ferenc magyar nyelvű tanórai előadása a „Szőlőfajták klimatikus toleranciájának vizsgálata az alföldön” címet viselte. 

Az óvári egyetem nagyelőadója megtelt hallgatókkal, akik végig élvezettel és elismeréssel hallgatták a kecskeméti kollégánk színvonalas tanóráját. Ezt az angol nyelvű tudományos ülés követte, ahol a Comperative analysis of Aletta and Bianca grape varieties című 30 perces előadás hangzott el. A Bíráló bizottság számos kérdést tett fel angolul a jelöltnek, aki ezekre folyékonyan és szakmailag kiemelkedő módon válaszolt. A habilitációs eljárás eredménye 98 % lett.

Ezúton is gratulálunk dr. Baglya Ferenc kollégának!

A sikeres eljárásnak azonban további hozadéka is lett. A Széchenyi István Egyetem munkatársai elismerően nyilatkoztak a kecskeméti tudományos munkánkról. Továbbá egyeztetésre került, hogy ebben a doktori iskolában a Kertész Karról további habilitációs eljárásra több kollégát is szívesen fogadnak. Jelenleg a karon 4 fő készül a habilitált doktori cím megszerzésére.

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.