NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ KÉPZÉS - JEL.: 2016. DECEMBER 08.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ KÉPZÉS - JEL.: 2016. DECEMBER 08.Pallasz Athéné Egyetem Felnőttképzési, Szakképzési és Továbbképzési Központja

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzést hirdet a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon. (OKJ szám: 31 541 12 Engedély szám: E-001489/2016/A021)

A képesítés munkaterülete:
A zöldség- és gyümölcsfeldolgozó feladata a különböző zöldség- és gyümölcskészítmények technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.

A részszakképesítéssel rendelkező képes:
Alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni. Zöldségkonzerveket gyártani, gyümölcsbefőtteket készíteni, lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani. Aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani. Gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni. Technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani. Üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni. Melléktermékeket, hulladékokat kezelni. Munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni. Vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

A képzés moduljai:
10890-16: Élelmiszeripari vállalkozások működtetése. 10902-12: Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás

A képzés időtartama és időbeosztása:
A képzés 246 óra időtartamú, melyből az elméleti órák száma 78 óra, a gyakorlat 168 óra. A képzési napok a hét második felében, hétvégén, általában pénteki és szombati napokon kerülnek megtartásra.

A képzés helyszíne:
A képzés helyszíne a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának oktatóterme és feldolgozó tanüzeme (Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3.). A feldolgozó tanüzemben lehetőség van a szükséges gyakorlatok elvégezésére. A tanüzem olyan technológiával rendelkezik, amely megfelel az élelmiszer feldolgozásban nélkülözhetetlen HACCP rendszernek, valamint ezen felül Biokontroll Hungária minősítéssel is rendelkezik.

A képzés összes költsége:
170 000 Ft, melyből a tanfolyam díja 135 000 Ft, a modulzáró vizsgák ingyenesek, az OKJ vizsga díja 35 000 Ft.

Vizsgára bocsátás feltétele:
Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Végzettség igazolása:
Pallasz Athéné Egyetem által kiállított államilag elismert OKJ bizonyítvány

A képzés indításához szükséges minimum létszám: 10 fő

A képzés indításának tervezett dátuma: 2016. december 16.

A képzés zárásának tervezett dátuma: 2017. április  

A képzésben való részvétel feltételei: alapfokú iskolai végzettség, orvosi igazolás alkalmasságról
 

Jelentkezési határidő: 2016. december 8.

Jelentkezés módja:
E
lőzetes jelentkezés a http://www.uni-pae.hu honlapon a felnőttképzések oldalán található Elektronikus jelentkezés felnőttképzéseinkre linken, illetve emailben a felnottkepzes@kefo.hu email címen.

További információk, elérhetőség:
Pallasz Athéné Egyetem Felnőttképzési, Szakképzési és Továbbképzési Központ, 6000 Kecskemét Izsáki út 10. 1. emelet. Email: felnottkepzes@kefo.hu , telefon: 76/516 308

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-001489/2016

Partnereink

Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Déli Orom Kft.

FRUX MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GLADIOLUS-FRUCHT KFT.

Sauska-Tokaj Kft.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

BÁCS-ZÖLDÉRT ZRT.

Bio-Fungi Termelő és Kereskedelmi Kft.

CSANÁDI SZŐLŐBIRTOK

UNIVER Product Zrt.

ZKI Zrt.

PILZE - NAGY KFT.

HUNAPFEL MEZŐGAZDASÁGI KFT

Biocont Magyarország Kft.

Pullulo Faiskolai Kft.